4 dingen voor in de speelkamer van je kinderen

Geplaatst op

Je bent zwanger en het is al bijna tijd om te bevallen, of je hebt al kinderen en wil nu graag een leuke kamer voor ze. Een speelkamer is natuurlijk de droom van ieder kind, maar hoe ga je zo’n speelkamer inrichten. Wat voor meubels heb je nodig en wat zijn de verdere opties? Allemaal vragen die in je op kunnen komen en daarom hieronder 4 dingen die je goed kunt toevoegen aan de speelkamer van je kinderen.

Welk speelgoed kies je

Welk speelgoed je kiest hangt natuurlijk af van de leeftijd, maar een goed idee kan bijvoorbeeld een glijbaan zijn in de kamer of blokken, auto’s en bijvoorbeeld poppen. Er is genoeg keuze, voor ieder kind iets wat hij leuk vindt. Oudere kinderen kunnen bijvoorbeeld gaan voor LEGO of zelf meer een gamekamer. Natuurlijk is het dan niet de bedoeling dat het de hele dag achter de televisie zit, goede afspraken zullen belangrijk zijn.

Meubels voor in de speelkamer

Ook moet je een paar meubels kiezen, een bank kan bijvoorbeeld heerlijk zijn voor de kinderen om op te relaxen. Maar ook zitzakken kunnen een perfecte optie zijn. Daarnaast kun je kijken naar een tafeltje met stoeltjes of een bureau met stoelen voor de kinderen om aan te lezen of spelen.

Welke vloer

In de speelkamer kan je verschillende vloeren kiezen, zo kun je kiezen voor een stevige vloer zoals linoleum, maar ook een lekker zacht tapijt kan ideaal zijn. Het nadeel van het tapijt is voornamelijk dat je vlekken er niet goed uitkrijgt. Een betere optie is dan speelmatten, dit zijn speciale matten voor de kinderen om op te spelen. Deze matten kunnen overal goed tegen en zijn ook dempend.

Opberging

Als laatste moet je natuurlijk goed nadenken over het opbergen van al het speelgoed. Doe je dit niet zal het een grote rommel blijven. Zorg dus voor goede kasten en manden en leer de kinderen ook opruimen, zodat ze dit zelf gaan doen. Je wil natuurlijk niet elke dag hun speelkamer moeten opruimen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden