Bereid je voor op je bevalling

Geplaatst op

Tijdens je zwangerschap is het genieten geblazen van het nieuwe leven in je buik, maar dat deze maanden ook ronduit hectisch kunnen zijn is ook een feit. Zo moeten jij en je partner van alles doen ter voorbereiding op de komst van het kindje. Denk hierbij aan het opknappen van de babykamer, het aanschaffen van de benodigde spulletjes, het bedenken van een naam waar jullie het allebei over eens zijn en het ontwerp van het geboortekaartje. Maar daarnaast is het ook verstandig dat jij je focust op de bevalling zelf en de periode daarna. Want wil je graag thuis bevallen of in het ziekenhuis? Wie mogen er bij de bevalling aanwezig zijn? Wie komt jou en de baby verzorgen na de bevalling? En kom je zelf goed de bevalling door, of wil je ook graag nog een zwangerschapscursus volgen?

Maak een plan 

De komende gezinsuitbreiding is dus iets waar jij en je partner flink mee aan de slag moeten. Om te zorgen dat jullie het overzicht houden, is het een optie om een uitgebreide planning te maken. Zet hier alles op wat jullie te binnen schiet. Hoe meer overzicht, des te beter. Ben je 6 weken zwanger? Dan is het tijd om contact op te nemen met de verloskundige. Noteer bijvoorbeeld ook wanneer het tijd is om contact te zoeken met de kraamverzorgster (tussen week 22 en 24 van je zwangerschap), wanneer het tijd is voor controle bij de verloskundige en eventueel op welke dagen jullie naar zwangerschapscursus moeten. Zorg ook voor leuke momentjes van ontspanning en schrijf op de kalender wanneer jullie de stad ingaan om mooie spulletjes te kopen voor jullie kindje. 

Thuis bevallen of in het ziekenhuis 

Waar je uiteindelijk gaat bevallen, heb je in de meeste gevallen zelf voor het kiezen. Wanneer het medisch noodzakelijk is om in het ziekenhuis te bevallen vervalt deze optie. Maar in dat geval kan je het wel zo comfortabel mogelijk voor jezelf maken door een aantal personen mee te nemen die je graag bij je wilt hebben tijdens de bevalling. Wanneer je moet bevallen via een keizersnede mogen deze personen niet mee de operatiekamer in. Maar ze kunnen elders in het ziekenhuis op jou en de baby wachten. Heb je groen licht gekregen om thuis te bevallen? Dan zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen, zoals het ophogen van het bed. De kraamverzorgster kan je precies uitleggen wat je in dit geval allemaal moet doen.

Omgaan met onverwachte zaken 

Ervaar je een hoop stress, omdat je bang bent dat je te maken krijgt met een hoop onverwachte zaken? Ontspan zoveel mogelijk. Je kunt niet altijd alles weten en daarnaast heb je een groot vangnet. De kraamverzorgster geeft je vooraf zoveel mogelijk informatie over je bevalling, zodat jij in ieder geval de belangrijkste zaken kunt regelen. En na de bevalling zal je merken dat veel dingen niet meer zo belangrijk zijn als je eenmaal je prachtige baby in je armen hebt. Wil je meer informatie over wat je allemaal moet regelen? Kijk dan op https://babyopkomst.nl/

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden