De beste sporten voor je kind: een basis voor de toekomst

Geplaatst op

Sporten is zeer belangrijk. Het zorgt ervoor dat je het lichaam gebruikt en het lichaam die uitdaging biedt die het nodig heeft. Op latere leeftijd vallen veel mensen in verval, omdat ze een sedentaire levensstijl kiezen: de hele dag zitten en minimaal bewegen. Daar is het menselijk lichaam niet naar gemaakt. We zijn geëvolueerd om honderd kilometer per dag te lopen. De basis leg je als kind. In deze blog geven we daarom tips over de beste sporten die je als kind kunt doen. Daar zullen ze later nog veel profijt van hebben.

Zwemmen

Gelukkig kiezen veel scholen ervoor om zwemles te geven. Natuurlijk is het dan wel van belang dat er een zwembad redelijk in de buurt zit van een school. Woon je in Voorhout? Dan is zwemles voorhout een goede optie. Hier kan je samen met je kind genieten van het water. Zwemmen is erg belangrijk voor kinderen omdat het ten eerste het leven van een kind kan redden als hij te water valt. Ten tweede is het zeer goed voor het kinderlijk lichaam, omdat je elke spier gebruikt. Door de lage weerstand van het water is het ook nog eens onmogelijk om je te overbelasten. Hierdoor is het dus eigenlijk een geweldige sport voor latere leeftijden. Daarom is het verstandig om als kind al zwemmen leuk te vinden. Dan is de kans groter dat je het later weer oppakt. 

Hockey

Hockey is een van de populairste sporten van Nederland. Wel is het in bepaalde regio’s populairder dan in andere regio’s. Hockey is bijvoorbeeld haast een synoniem voor Bloemendaal. Wat je met hockey als kind leert is: samenwerken, hand-oog coördinatie en doorzettingsvermogen. Het is een echte teamsport waarbij je ook het hele lichaam gebruikt. Met je armen moet je de stick gebruiken, terwijl je met je benen als een malle achter dat balletje aan rent. 

Voetbal

Voetbal is de populairste sport in Nederland. Ons platte landje is perfect voor al die voetbalvelden. Net als met hockey is dit een echte teamsport, waar je vrienden voor het leven kunt maken. We raden daarom ook zeker aan om je kind op voetbal te zetten.

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Bereid je voor op je bevalling

Tijdens je zwangerschap is het genieten geblazen van het nieuwe leven in je buik, maar dat deze maanden ook ronduit hectisch kunnen zijn is ook een...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden