Een gezond gebit voor mijn kind

Geplaatst op

Een bezoek aan de tandarts is erg belangrijk voor de gezondheid van het gebit van je kinderen. Door de tandarts regelmatig te bezoeken kan er al voor het probleem ontstaat ingegrepen worden.

Wanneer moet mijn kind naar de tandarts?

Kinderen hebben rond de leeftijd van 2 jaar een volgroeit melkgebit, vanaf deze leeftijd kan de tandarts controles uitvoeren. Wel kan het verstandig zijn om je kind al eerder mee te nemen met jouw eigen bezoeken, op deze manier bouwt je kind vertrouwen op met de tandarts.

Wat behandelt de tandarts bij kinderen?

In de eerste jaren zal de tandarts voornamelijk controles uitvoeren en vertrouwen opbouwen met je kind. Ook is het geven van voorlichtingen een belangrijke taak, de tandarts zal uitleggen hoe er gepoetst moet worden en waarom dit zo belangrijk is. Het meest voorkomende probleem bij kinderen zijn natuurlijk de gaatjes. Deze gaatjes zal de tandarts altijd opvullen om ontstekingen te voorkomen.

Als je kinderen ouder worden zal de tandarts steeds meer behandelingen gaan uitvoeren. Zo krijgen kinderen uiteindelijk tot hun zestiende fluor behandelingen om de tanden te beschermen. Niet alleen kijkt de tandarts naar gaatjes en infecties, ook zal deze de stand van de tanden beoordelen. Het kan zo zijn dat je kind een beugel nodig heeft, in dit geval zal je worden doorverwezen naar een orthodontist.

En niet te vergeten

Vanaf het moment dat je kinderen naar de tandarts gaan moeten deze 2 keer per jaar langskomen voor controle. Op deze manier kan de tandarts de ontwikkelingen in het gebit goed volgen en eventuele problemen preventief verhelpen. Ook is het aan te raden je kinderen goed te laten poetsen met fluoride tandpasta. Fluoride zorgt voor een beschermlaagje op de tanden en beschermt de tanden op deze manier tegen zuren en bacteriën.

Gerelateerde berichten

Bereid je voor op je bevalling

Tijdens je zwangerschap is het genieten geblazen van het nieuwe leven in je buik, maar dat deze maanden ook ronduit hectisch kunnen zijn is ook een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden