Geboorte aankondigen op deze manieren

Geplaatst op

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het organiseren van een groot feest. De geboorte van een nieuw gezinslid is voor zowel de ouders als de familie en vrienden een groot feest. Hoe je dit aankondigt, hangt volledig af van je eigen wensen. Niets is fout. De een wil zoveel mogelijk familie en vrienden om zich heen hebben de eerste dagen, de ander is liever alleen met het gezin. De manier van aankondigen speelt hierin een rol. Hoe grootser je het aankondigt, hoe meer aandacht je krijgt van familie en vrienden.

Laat het de hele buurt weten

De geboorte van een baby is nieuws dat je het liefst met iedereen deelt. Als kersverse ouder ben je trots en wil je dat aan iedereen laten weten. Door een gouden muursticker op je raam of deur te plakken laat je aan iedereen die langskomt zien dat er een baby is geboren. Deze stickers bestaan in allerlei verschillende varianten. Kies bijvoorbeeld voor een sticker met de naam van je baby, of laat alleen weten wat het geslacht is door middel van een blauwe of roze kleur. De hele buurt weet zo meteen dat er een baby is geboren, en zo is dit geen verrassing meer wanneer je met de kinderwagen door de straat wandelt.

Kies voor een aankondiging die bij jou past

Muurstickers koop je met de meest uiteenlopende teksten. Van ‘Hoera een jongen/meisje’ tot ‘We zijn dolgelukkig met (naam)’, de keuze is eindeloos. Kies vooral voor een boodschap die bij je past. Niet iedereen wil meteen de naam of het geslacht verklappen op het raam. Kies dan voor een algemenere tekst, zoals ‘De liefste baby is geboren’. De geboortekaartjes verklappen de naam en het geslacht vaak wel, maar hier kies je wie de boodschap ontvangt. Een muursticker verklapt het aan iedereen die je woning passeert, en hier heb je natuurlijk geen controle over. 

Plaats een opblaas baby in je tuin of een ooievaar door je raam

Tegenwoordig zie je de meest uiteenlopende manieren om een geboorte aan te kondigen. Bij de een staat een gigantische, opgeblazen baby in de tuin, bij de ander lijkt het of er een ooievaar door het raam is gevlogen en in het midden is blijven hangen. Waar de een er een groot spektakel van maakt, houdt de ander het liever subtiel met een kleine slinger voor het raam. De aankondiging van een geboorte is voor iedereen anders, en hier houd de markt uiteraard rekening mee. Wanneer je op internet zoekt naar verschillende manieren om je baby aan te kondigen, houden de opties maar niet op. Bedenk van tevoren eens wat je zelf leuk vind, en haal het vast in huis voor je baby er is.

Laat je voordeur niet platlopen

Het laatste wat de meeste kersverse ouders willen, is dat mensen de voordeur platlopen met goedbedoelde adviezen en nieuwsgierigheid. Gelukkig begrijpen de meeste mensen dat, maar soms wint het enthousiasme het van gezond verstand, en staat ineens de achterbuurvrouw dagelijks voor de deur met babykleertjes. Wees duidelijk in wat je wel of niet fijn vind, en voel je niet bezwaard wanneer je vraagt om rust. Bevallen is zowel fysiek als mentaal zwaar, en het is belangrijk hier rustig van bij te komen. Geef je grenzen aan en laat de buitendecoratie het woord verspreiden.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden