Is tanden bleken schadelijk?

Geplaatst op

Als jij het overweegt om je tanden te bleken, is het verstandig om de eventuele risico’s te kennen. Middels deze blog willen we jullie informeren over de eventuele risico’s

Glazuur bleken

Tijdens het bleken van je tanden wordt het tandglazuur gebleekt. Dit is het buitenste laagje van de tand. Tijdens het bleken wordt deze laag tijdelijk zacht, dan is het makkelijk te beschadigen. Dit duurt echter maar even, het glazuur herstelt zichzelf weer. Dit herstelproces kan je helpen door gebruik te maken van fluoride. Die kan je dan in het bleekbitje doen. Door deze nog even in te doen versnel je het herstelproces. Als je te lang doorgaat met bleken bestaat het risico dat het tandglazuur niet meer kan herstellen. In dit geval krijg je blauwachtige doorschijnendheid of een melkachtige tandstructuur. Als dat gebeurt moet je niet meer bleken. 

 Zenuwpijn

Wanneer je pijn krijgt tijdens het bleken is dit een teken dat de zenuw in je tand geprikkeld wordt. Als dat het geval is en de pijn duurt lang of als het ernstig is, kan je beter stoppen met bleken. Hoewel het bleken normaal gesproken veilig is, kan in extreme gevallen de zenuw beschadigd raken. Dit kan gebeuren als je hele sterke bleekgel gebruikt of veel te lang bleekt. 

Online bleekgel bestellen

Via internet zijn uit het buitenland, soms in en soms buiten de EU, zijn er hele sterke bleekgels te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je goed let op het percentage peroxide. Heel vaak wordt het niet vermeld en meestal zit er niet een hoog percentage in. Maar als dit wel zo is, is dit natuurlijk niet goed voor je gebit. Daarom kan je het maar beter checken. Zeker wanneer je iets vanuit het buitenland bestelt. Sinds 1 november 2012 zijn in de EU alleen producten met tandbleekmiddel te koop met maximaal 0,1 procent van de stof. Wanneer je jouw tanden wilt bleken is het verstandig om hierover te praten met jouw tandarts amsterdam.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden