Kijk naar deze verzekeringen na het krijgen van een baby

Geplaatst op

Het krijgen van een baby is een van de mooiste momenten om mee te maken als ouder. Na het verwelkomen van een nieuw gezinslid zijn er aardig wat zaken nog te regelen. Een daarvan zijn alle verzekeringen. De rol van een kind kan zich in veel verzekeringen voordoen. We helpen je in deze blog naar welke verzekeringen je moet kijken wanneer er een baby op komst is. Zo ben je op dit gebied in ieder geval goed voorbereid.

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Een baby moet binnen 4 maanden aangemeld worden op een van de ouders zijn zorgverzekering. Doe dit op tijd, want als je te laat bent zul je zelf alle zorgkosten moeten betalen voor je baby. Wanneer de baby bij een van de ouders is bijgeschreven, dan vallen vrijwel alle zorgkosten onder het basispakket. Voor de moeder zijn er ook extra zorgkosten rond de zwangerschap. Denk hierbij aan alle zorg bij de aanloop, de bevalling en de nazorg. Het verschilt per persoon welke zorg je specifiek nodig hebt. Bekijk je eigen zorgverzekering om te kijken waar je precies voor verzekerd bent rondom de zwangerschapsperiode.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een veelvuldig gebruikte verzekering. Bij brand, grote schade of diefstal ben je gedekt tegen een afgesproken premie. Je zult voor de komst van de baby ongetwijfeld geïnvesteerd hebben in babyspullen voor de babykamer. Denk daarbij aan spullen zoals een kinderwagen, kinderzitje of een speeltoestel. Controleer je inboedelverzekering of het verzekerde bedrag nog steeds klopt. Heb je nog geen afgesloten? Een inboedelverzekering afsluiten via verzekering.nl is een echte aanrader.

Aansprakelijkheidsverzekering

Beschik jij al over een aansprakelijkheidsverzekering? Deze verzekering dekt de schade die jij of een ander gezinslid toebrengt bij een ander. Dit geldt dus ook voor schade wat je kind per ongeluk aan kan brengen. Een ongelukje kan in een klein hoekje zitten, met grote gevolgen van dien. Het is geen verplichte verzekering in Nederland, maar we raden het toch sterk aan. Mocht jij of je kind op een dag schade aanrichten die hoog kan oplopen, dan ben je in ieder geval gedekt tot circa 1-3 miljoen euro. Het is aan jezelf om in te schatten wat de kans is dat dit kan gebeuren.

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden