Laagdrempelige hulp voor je relatie of psyche

Geplaatst op

Het ouderschap is natuurlijk super mooi maar het kent ook keerzijdes. Zo wordt er van je verwacht dat alles ineens gaat lukken en dat ondertussen ook jouw relatie nog stabiel verloopt. Echter is dit niet altijd het geval, er zijn namelijk grote veranderingen gaande die je samen aan moet gaan om het hoofd boven water te houden. Het kan dan ook een hele uitdaging zijn om samen alle ballen hoog te houden of wellicht zit je er zelf soms een tikje doorheen. Ook wanneer het goed gaat maar je hier en daar wat hulp of ondersteuning kan gebruiken, zijn er opties om over na te denken.

Je bent niet de enige

Een van de belangrijkste dingen die je moet onthouden is dat je niet gek bent en dat je niet de enige bent. Zo heeft iedereen in het leven ups en downs en kan je af en toe wel een handje gebruiken om te helpen. Vaak is dit een hele drempel die je over moet maar er zijn tegenwoordig ook online opties waardoor het ook logistiek wat makkelijker te behappen is. 

Hulp met een lage drempel

Hoe je er soms tegen op kan gaan kijken om hulp te vragen, is dat online wel een beetje anders. Je kan namelijk bijvoorbeeld online relatietherapie aangaan, waarbij je dus online met een hulpverlener in gesprek gaat. Of dit nu komt door een verandering wat betreft gezin of dat de stress van het ouderschap jullie wat aangrijpt, alles kan je daar bespreken op een laagdrempelige manier. Persoonlijke hulp maar dan op afstand, zo moet je het eigenlijk zien.

Denk ook aan jezelf

Wanneer je focus ligt op het krijgen van kinderen of het runnen van een gezin, het is belangrijk om ook aan jezelf te blijven denken. Dit kan voor veel mensen lastig zijn omdat je voor je gezin graag het beste mogelijk wil gaan doen en niet met minder akkoord wil gaan. Je kan tegenwoordig ook online psychische hulp krijgen, wellicht dat de drempel dan voor jou wat lager ligt en dan kan je het op deze manier proberen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden