Let op je voeding tijdens je zwangerschap!

Geplaatst op

Het is een gegeven dat vrouwen in hun zwangerschap een grotere eetlust hebben dan onder normale omstandigheden. Dat is natuurlijk niet vreemd, aangezien zij ook voldoende voedingskleurstoffen binnen te krijgen om ook de embryo te kunnen voorzien van de juiste bouw- en brandstoffen. Het is een echter niet alleen de hoeveelheid eten die van belang is tijdens de zwangerschap. Het is ook belangrijk dat je natuurlijk gezond eet. Zeker tijdens je zwangerschap! Maar wat is nu gezonde voeding? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt en ook om de zoveel jaar lijkt te veranderen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je altijd rekening mee kunt houden wanneer het gaat om gezonde voedingswaren. In deze blog vertellen van je daarom meer hierover. 

Bewerkte voedingswaren

Een van de grootste boosdoeners wanneer het gaat om slechte voeding, is het nuttigen van bewerkte voedingswaren. Bewerkte voedingswaren zijn eten en drinken wat je niet als zodanig in de natuur terugvindt. Ons lichaam is namelijk het gevolg van duizenden jaren aan biologische evolutie, En dat betekent dat het lichaam het beste functioneert op natuurlijke bouwstoffen en brandstoffen. Een goede vuistregel om te onthouden of een drankje of voedingswaar bewerkt is of niet eens door jezelf af te vragen of je het als dusdanig ook in de natuur kunt terugvinden. 

Voedselveiligheid

Tenslotte is het natuurlijk uiterst belangrijk dat je ervoor zorgt dat hetgeen je binnenkrijgt, voldoet aan alle veiligheidseisen die gesteld worden door zowel de nationale overheid als door de overheid van de Europese Unie. Gelukkig is er over het algemeen een goede controle op het garanderen van een goede voedselveiligheid. Het is namelijk vaak zo dat er voor zowel voedselfabrikanten als horecagelegenheden strenge eisen zijn voor het zekerstellen van zo min mogelijk kans op besmetting met diverse ziekteverwekkers. Hiervoor wordt doorgaans gebruik gemaakt van levensmiddelenanalyse door bedrijven zoals TLR International.

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Bereid je voor op je bevalling

Tijdens je zwangerschap is het genieten geblazen van het nieuwe leven in je buik, maar dat deze maanden ook ronduit hectisch kunnen zijn is ook een...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden