Mag je sushi eten tijdens de zwangerschap?

Geplaatst op

Sushi is erg populair en is voor veel mensen inmiddels hun lievelingseten geworden, maar mag je sushi nou nog wel eten wanneer je zwanger bent? Het antwoord hierop is ja en nee. Wanneer je zwanger bent mag je enkel bepaalde soorten sushi niet eten. We leggen je uit waarom. 

Eet geen sushi met rauw vlees of vis, schaal- en schelpdieren

Tijdens de zwangerschap wordt het sterk afgeraden om rauwe vlees of  rauwe en/of gerookte vis te eten. Daarom kun je sushi met rauw vlees of vis beter vermijden. Rauw vlees en vis en dus ook sushi met rauw vlees en vis kan namelijk het Listeria monocytogenes-bacterie bevatten. Deze bacterie kan nadelige gevolgen hebben voor jouw en je ongeboren baby. Niet alle (verse) vis hoeft het Listaria bacterie te bevatten, maar je kan helaas niet zien wanneer het vlees of de vis de bacterie bij zich draagt. Daarom is het verstandig om sushi met rauwe vlees en vis gedurende de zwangerschap te laten liggen. 

Welke sushi mag je nog wel eten?

Sushi zonder rauw vlees of rauwe of gerookte vis mag je gewoon eten! Deze varianten bevatten vaak verschillende soorten groenten, zoals komkommer, avocado of zeewier. Op de kaart van een sushirestaurant kun je op zoek naar bijvoorbeeld sushi met de volgende ingrediënten:

  • Zeewier (Wakame)
  • Omelet (Tamago)
  • Avocado
  • Komkommer (Kappa)
  • Gefrituurde kip (Tori)
  • Japans beslag (crispu)
  • Gefrituurde garnaal (Ebi)

Gefrituurde vis is vaak wel toegestaan om te eten, omdat deze vis boven de 70 graden Celsius wordt bereid. Daarnaast kan je uiteraard alle rauwe en/of gerookte vis en vlees vrije sidesishes bestellen, zoals sojabonen, mini loempia’s etc. 

Een sushi- en/of pokébowl

Een suhsi- en/of pokébowl is ook vaak een favoriet. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij de sushi een pokébowl mag je eten mits hier geen rauwe of gerookte vis en/of vlees in zit. 

De lekkerste sushi bestellen zonder rauw vlees en of vis? Bestel eens bij Sushistation in Houten

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Bereid je voor op je bevalling

Tijdens je zwangerschap is het genieten geblazen van het nieuwe leven in je buik, maar dat deze maanden ook ronduit hectisch kunnen zijn is ook een...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden