Naar de tandarts gaan als je zwanger bent

Geplaatst op

Een zwangerschap kan een hele belasting voor het lichaam zijn. Dit zul je ook terug kunnen zien in de kwaliteit van je gebit. Gelukkig is het mogelijk om extra controles te laten doen als je twijfelt over de gezondheid van je gebit. De studentist Groningen kan je daarbij helpen. Lees snel verder wat deze professioneel nog meer voor je kan doen. 

Controle

Bij een controle worden gecontroleerd op cariës en andere problemen met de tanden. Tijdens een zwangerschap reserveert je lichaam veel voedingsstoffen voor je groeiende kind, daarom kan het zijn dat je last krijgt van tanden, omdat die minder stoffen krijgen. Als je de tandarts laten controleren kun je hier op anticiperen door preparaten te nemen.

Bleekbehandeling 

Wanneer je na je zwangerschap een make-over wilt van je looks, dan kun je een bleekbehandeling laten doen bij de tandarts. Deze doet het met waterstofperoxide en zorgt ervoor dat je je tanden witter worden. Je kunt zelf bepalen hoe wit ze worden. Wij raden je aan om voor natuurlijke kleur te gaan.

Facings

Staat de vorm of kleur van je tand je niet aan, dan kun je deze laten corrigeren met facings. Dit zijn plaatjes van composiet of porselein die voor je eigen tanden geschoven worden. Zo kun je een schuine tand of een verkleurde contant corrigeren

Conclusie

Die studentist is speciaal bedoeld voor studenten en heeft openingstijden die bij het studentenleven passen; zo zijn ze later open. Studenten kunnen zo makkelijker naar de tandarts gaan. Verder is het een gewone tandarts die je de nodige zorg kan geven. We raden je aan om elk half jaar een controle te laten doen bij deze expert. 

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Bereid je voor op je bevalling

Tijdens je zwangerschap is het genieten geblazen van het nieuwe leven in je buik, maar dat deze maanden ook ronduit hectisch kunnen zijn is ook een...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden