Naar mondhygiënist Zoetermeer bij zwangerschap

Geplaatst op

Wanneer je zwanger bent is het een goed idee om regelmatig naar een mondhygiënist te gaan. Als je zwanger bent kunnen ontstekingen in de mond namelijk flink escaleren en leiden tot veel negatieve gevolgen. Naar de mondhygiënist Zoetermeer gaan is daarom geen overbodige luxe. Hoe dit allemaal zit en hoe de mondhygiënist kan helpen lees je in deze blog. Lees dus vooral verder als je zelf zwanger bent of meer wilt weten over mondhygiëne tijdens een zwangerschap!

Ontstaan van ontstekingen

Bacteriën zijn in de mond altijd te vinden, bij iedereen. In combinatie met speeksel en voedselresten worden deze bacteriën tandplak en tandsteen, de verkalkte vorm van tandplak. Deze tandsteen en tandplak kunnen vervolgens ontstekingen veroorzaken in de mond. Deze ontstekingen kunnen veel pijn doen en je kunt er zelfs ziek van worden. Dat vermijd je natuurlijk liever en daar kan de mondhygiënist Zoetermeer bij helpen!

Ontstekingen in de mond bij zwangerschap

Wanneer je zwanger bent kunnen ontstekingen in de mond escaleren. De hormoonhuishouding in het lichaam verandert namelijk compleet en je weerstand is een stuk lager. Kleine ontstekingen kunnen daarom al snel veranderen in heftige reacties. Wanneer deze reacties niet door de mondhygiënist Zoetermeer behandeld worden dan kan het kaakbot en bindweefsel aangetast worden. Hierdoor gaan tanden losser staan en dat moeten we vermijden als we onze tanden willen behouden! Daarnaast zijn deze ontstekingen niet gezond voor de baby, omdat bacteriën bij ontstekingen in de bloedbaan terecht komen. Hier moet dus door de mondhygiënist Zoetermeer actie ondernomen worden.

Functie van de mondhygiënist

De functie van de mondhygiënist Zoetermeer is tijdens de zwangerschap om je tanden te controleren op tandplak, tandsteen en ontstekingen. Bij regelmatige afspraken voorkom je dus uit de hand lopende ontstekingen. Naast de controle zorgt de mondhygiënist er ook voor dat de mond helemaal schoon wordt gemaakt. Tandplak wordt verwijderd, waardoor de kans op ontstekingen wordt verminderd. Zo vermijd je negatieve gevolgen voor de baby en voor jezelf! Wij raden aan om aan het begin van de zwangerschap al afspraken te maken met de mondhygiënist, want je kunt er beter te vroeg bij zijn dan te laat.

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden