Zwangerschap en letselschade

Geplaatst op

Wanneer je zwanger bent, dan is dit natuurlijk een zeer mooie periode in je leven. Je kunt niet wachten tot je kindje geboren wordt en dit is natuurlijk een fantastische periode. Helaas zijn er ook gevallen waarbij dit een wat mindere periode wordt. Denk hierbij aan een miskraam. Een miskraam kan bijvoorbeeld ontstaan door een ongeluk. Zo zou het zo kunnen zijn dat je een ongeluk hebt gehad en dat je baby hierdoor is overleden in je buik. Vreselijk, je moet er niet aan denken dat dat gebeurt. Echter, je kunt ook met letselschade te maken krijgen. Letselschade op de werkvloer komt bijvoorbeeld ook veel vaker voor dan gedacht. Ben jij zwanger, heb je een baan en wil je letselschade voorkomen, dan is het goed dat je bepaalde rechten op de werkvloer hebt. Onderstaand gaan wij jou in ieder geval vertellen welke rechten dit zijn.

Extra pauze

Ben jij zwanger en ben je nog aan het werk? Dan heb je recht op extra pauze. Je hebt dan recht op extra pauzes tot maximaal een achtste van je werkdag. Werk jij bijvoorbeeld vier uur op een dag, dan heb je recht op een extra pauze van een half uur mocht je dit willen. Goed om te weten is ook dat je dan gewoon krijgt doorbetaald.

Regelmatige werktijden

Zwangere vrouwen hebben op het werk recht op regelmatige werktijden. Zo mag je geen nachtdiensten draaien tussen 00.00 en 06.00 uur en is overwerken ook niet toegestaan.

Rustmomenten op de werkvloer

Als je zwanger bent, dan heb je recht op extra rustmomenten op de werkvloer. Goed om te weten is dat je werkgever extra ruimte beschikbaar dient te stellen. Denk hierbij aan een kamer waar je ongestoord uit kunt rusten op een bank of bed

Geen ontslag

Ben je zwanger en aan het werk? Dan mag je niet ontslagen worden omdat je zwanger bent. Heb je je misdragen op de werkvloer, dan mag je natuurlijk wel gewoon ontslagen worden. Dit moet de werkgever dan wel goed aangeven, maar dat is logisch.

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Bereid je voor op je bevalling

Tijdens je zwangerschap is het genieten geblazen van het nieuwe leven in je buik, maar dat deze maanden ook ronduit hectisch kunnen zijn is ook een...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden