De voor- en nadelen van online relatietherapie

Geplaatst op

Onenigheid die soms hoog op kan lopen, constante irritaties over en weer of gewoon het idee hebben dat je een beetje op elkaar uitgekeken bent. Problemen zijn er in elke relatie en niet altijd hoeven die aanleiding te zijn om een punt te zetten achter de relatie. Immers, er is een moment geweest dat beiden bewust voor de relatie hebben gekozen. Er is dus iets veranderd en wie erachter wil komen wat er is veranderd en hoe dit eventueel kan worden opgelost, kan hiervoor een relatietherapeut inschakelen. Daarvoor moest men vroeger de deur uit, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om online relatietherapie te volgen.

Hoe werkt online relatietherapie

In de basis werkt de online relatietherapeut op dezelfde manier als wanneer je een consult aanvraagt bij een relatietherapeut in de buurt. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst wordt jullie relatie in kaart gebracht en tevens worden de knelpunten binnen de relatie benoemd. Vervolgens ga je samen of alleen met de therapeut op zoek naar mogelijke antwoorden op vragen die de therapeut je voorlegt en van invloed zijn op de ontwrichte relatie. Een consult kan eenmalig zijn, maar meestal zijn er een aantal sessies nodig om bepaalde zaken goed te bespreken en door te lichten.

Close-up of Couple Holding Hands

Werkt online relatietherapie eigenlijk wel?

Het lijkt lastig: iemand helpen bij het oplossen van relatieproblemen, zonder dat er daadwerkelijk contact is. Dat klopt ook wel en daarom is er ook bij het raadplegen van een online therapeut wel degelijk intensief contact tussen jou en de therapeut. Dat contact verloopt echter geheel online via bijvoorbeeld e-mail of een videoverbinding. Het succes van elke therapie is niet gebonden aan de persoon die de hulp verleent, maar vooral aan de vragen die hij of zij stelt en de conclusies die getrokken worden uit de gegeven antwoorden. Het is zelfs zo, dat het succes van een therapeut die je persoonlijk ontmoet, soms wordt belemmerd door allerlei bijzaken.

Man and Woman Sitting on Sidewalk

Hoe vind ik de juiste online relatietherapie?

Er bestaat een groeiende vraag naar online relatietherapeuten en vaak hebben deze mensen naast hun online diensten ook gewoon een praktijk. Je kunt natuurlijk eerst eens op het internet kijken of er therapeuten zijn die je aanspreken en met hen contact opnemen. De plaatselijk GGD heeft echter ook een lijst met erkende relatietherapeuten en mocht dat je voorkeur hebben, dan kun je contact opnemen met de GGD afdeling in jouw gemeente. 

Gerelateerde berichten

Geboorte aankondigen op deze manieren

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden