Een 2- of een 3 laags mondkapje kopen?

Geplaatst op

Als jij een mondkapje wilt kopen voor gebruik in het openbaar vervoer, dan zal je waarschijnlijk een 2- of een 3 laags mondkapje kopen. Dit zijn vaak wegwerp mondkapjes, dus die je bij het restafval doet nadat je hem hebt gebruikt. Stoffen mondkapjes kunnen ook 2- of 3 laags zijn. De naam zegt het al, maar 2 laags mondkapjes hebben 2 lagen stof, en 3 laags mondkapjes hebben er 3. Dat betekent dat 3 laags mondkapjes duurder zijn, maar ook dat ze meer bescherming bieden. De keuze om een 2 laags en 3 laags mondkapje te kopen is aan jou. Hier vind je wat extra informatie over de mogelijkheden.

Een 3 laags mondkapje kopen in de winkel

Als je mondkapjes koopt op het station of bij de drogisterij in de winkelstraat, dan zijn dit eigenlijk altijd wegwerp mondkapjes. Deze doe je één keer op en gooi je weg nadat je reis is voltooid. Deze mondkapjes zijn te krijgen in 2 lagen en in 3 lagen. Door een 3 laags mondkapje te kopen bescherm je jezelf en anderen beter tegen besmetting van Covid-19. Je kunt ze gebruiken in het openbaar vervoer, maar ook in andere situaties waarin je meer bescherming nodig hebt. Is het om een andere reden nodig dat jij extra voorzorgsmaatregelen neemt, dan is een 3 laags mondkapje een uitstekend idee.

Zelf mondkapjes maken

Voor het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes verplicht. En het is heel gemakkelijk om deze zelf te maken. Niet-medische mondkapjes zijn bedoeld om anderen te beschermen. Je kunt er dus nog steeds een virus mee oppakken, maar je draagt het aanzienlijk minder snel over. Als iedereen dat doet, zoals verplicht is in het openbaar vervoer, beschermen we elkaar. De rijksoverheid geeft instructies voor het maken van een 2 laags mondkapje, maar als je een stoffen 3 laags mondkapje kunt kopen, dan kun je deze ook zelf maken. Neem 3 lapjes stof in plaats van 2 en je volgt de instructies zoals aangegeven. Het is niet nodig en niet verplicht, maar als jij je er beter bij voelt, dan is het een kleine moeite om een extra laagje toe te voegen.

Welk soort mondkapje is voor jou geschikt?

Het antwoord op de vraag of je een 2- of een 3 laags mondkapje moet kopen is eigenlijk persoonlijk. Zo lang je een niet-medisch mondkapje hebt en niet alleen een sjaal of een zakdoek voor je mond bindt, mag je al het openbaar vervoer in. De instructies van de Rijksoverheid zijn voor een 2- laags stoffen mondkapje. Wil je een 3 laags mondkapje kopen, dan kies je voor een kapje dat meer bescherming biedt.

Waar kun je een 3 laags mondkapje kopen?

Je kunt je 3 laags mondkapje kopen bij de drogisterij of een webwinkel. Ze worden veel aangeboden en vaak ook voor een prima prijs. Je hebt dan de keuze tussen wegwerp- en stoffen mondkapjes. Stoffen mondkapjes kun je hergebruiken, dus dat is handig als je veel reist. Er is voldoende keuze en informatie beschikbaar. Zo vind jij vast ook een mondkapje dat bij jouw situatie past.

Gerelateerde berichten

Geboorte aankondigen op deze manieren

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden