Hoe veilig af te vallen na de zwangerschap

Geplaatst op

De meeste nieuwe moeders staan te popelen om het extra babygewicht dat ze tijdens de zwangerschap hebben opgedaan te laten vallen. Maar, het is belangrijk om te onthouden dat een gezonde levensstijl toewijding, consistentie en geduld vergt. Dit is wat je moet weten over veilig afvallen na de bevalling. 

Stel realistische doelen 

Het is belangrijk om realistische doelen te stellen voor je reis naar afvallen na zwangerschap. Ieders lichaam is anders, dus vergelijk jezelf niet met andere moeders en streef geen onrealistische verwachtingen na. Je arts kan je helpen een individueel plan op te stellen op basis van je lichamelijke gezondheid en medische voorgeschiedenis. 

Eet gezonde voeding 

De beste manier om die extra kilo’s kwijt te raken is door een evenwichtig dieet van hele, voedzame voedingsmiddelen te eten. Dit betekent dat je je concentreert op fruit, groenten, magere eiwitbronnen zoals kip of vis, magere zuivelproducten en volle granen zoals haver en quinoa. Deze voedingsmiddelen leveren niet alleen essentiële voedingsstoffen en vitamines die nodig zijn voor de gezondheid na de bevalling, maar dragen ook bij aan je gewichtsverliesdoelen zonder je systeem te veel te belasten; hoewel calorievermindering op het eerste gezicht voor de hand ligt, kunnen crashdiëten je stofwisseling juist vertragen en op de lange termijn schadelijk zijn. 

Actief blijven 

Het opnemen van lichaamsbeweging in je routine is een belangrijk onderdeel van elke afslankreis; niet alleen verbrandt regelmatige activiteit calorieën en vetvoorraden, maar het helpt ook het energieniveau te verhogen en de stemming te verbeteren. Toch moet je na de bevalling weer langzaam beginnen met bewegen; begin met een of twee lichte trainingen per week, zoals wandelen of yoga, en verhoog de intensiteit als je je daar beter bij voelt. 

Je arts kan je helpen bepalen wanneer het veilig voor je is om weer regelmatig te gaan sporten; het is belangrijk dat je wacht tot je lichaam volledig genezen is voordat je begint met inspannende activiteiten zoals hardlopen of gewichten heffen. Bovendien, als je borstvoeding geeft of een keizersnede hebt gehad, kunnen er bepaalde oefeningen zijn die op dit moment niet geschikt voor je zijn.
Uitgelicht: vrouwen sportschool     

Conclusie: 

Het is begrijpelijk als de meeste nieuwe moeders het extra babygewicht dat ze tijdens de zwangerschap hebben opgedaan snel willen kwijtraken – maar het is essentieel dat ze dat veilig en duurzaam doen met realistische doelen voor ogen! Een gezonde levensstijl vereist toewijding, consistentie en geduld; concentreer je op het eten van voedzaam, volwaardig voedsel en begin weer met regelmatige lichaamsbeweging zodra een arts je het groene licht geeft voor optimale resultaten!  Met deze tips in gedachten kunnen moeders overal hun eerste stappen zetten om hun lichaamsdoel na de zwangerschap veilig te bereiken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden