Huidverzorgingstips voor na een botoxbehandeling

Geplaatst op

Na een botoxbehandeling, bijvoorbeeld bij Dokter Frodo, zal jouw arts uitleg geven over dingen die je wel en niet moet doen vlak na een botoxbehandeling. Dit zal van tevoren zijn besproken en je zult zeer waarschijnlijk een lijst met instructies meekrijgen. Toch kan het zomaar gebeuren dat je iets vergeet. Daarom zetten we enkele adviezen voor je op een rij.

Nooit wrijven

Wrijf niet over de plek die behandeld is. Ten minste, niet de eerste 24 uur na de injectie. Sommige mensen hebben de neiging om het gebied te wrijven of te masseren als het voelt pijnlijk. Dit kan een infectie veroorzaken. Vergeet niet dat de huid is gebroken, ook al is het maar een klein beetje. Het is nog steeds mogelijk dat er bacteriën via je hand je huid in kruipen. Ook zal het gebied meer blauwe plekken krijgen als je er over wrijft. Wrijven verhoogt de doorbloeding, iets wat je niet wilt.

Medicijnen

Als je pijn voelt, neem dan een paracetamol, maar niet aspirine want dat verdunt het bloed. Nog beter is om een icepack aan te brengen. Heb je er geen? Een pakje bevroren erwten doet het net zo goed. Wikkel het in een schone doek en houd het dan tegen je gezicht.

Niet meteen gaan liggen

Ga niet liggen tot minimaal vier uur na de injectie. Je kunt in een comfortabele stoel zitten en jouw voeten omhoog doen, maar je bovenlichaam moet rechtop blijven om ervoor te zorgen dat er niet te veel bloed naar je gezicht loopt. Dit helpt niet alleen om blauwe plekken te voorkomen, maar houdt ook de botox in de juiste positie.

Geen alcohol

Drink geen alcohol, zelfs niet om de pijn te verlichten. Een goedgekeurde pijnstiller of een icepack is alles wat je nodig hebt.

Sporten

Ga minstens 24 uur na de behandeling niet sporten of joggen, omdat dit de kans op blauwe plekken kan vergroten. Neem ook niet direct een warme douche.

Gerelateerde berichten

Wat doet een verloskundige?

Zwangerschap is een gewone en gezonde gebeurtenis. Het komt vaak voor dat de bevalling thuis plaats vindt, een verloskundige begeleidt je hierbij,...

Lees meer

4 dingen die je moet weten voor je begint aan een lipvergroting

Niet iedereen is er een even grote fan van, maar toch zien we dat lipfillers hun intrede hebben gedaan in het dagelijks leven. Steeds meer mensen...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden