Wat doet een verloskundige?

Geplaatst op

Zwangerschap is een gewone en gezonde gebeurtenis. Het komt vaak voor dat de bevalling thuis plaats vindt, een verloskundige begeleidt je hierbij, maar wat doet een doet zo iemand nou eigenlijk? En wat is diegene? In deze blog hebben we het hier over.

Wat is een verloskundige?

Een verloskundige is iemand die je helpt bij het verloop richting de bevalling. Maar zij hebben niet alleen verstand van de bevalling, maar ook tijdens je zwangerschap spelen zij een grote rol. Zo worden de volgende diensten geleverd: diegene doet je zwangerschapscontroles, komt bij je thuis langs als de weeën zijn begonnen, komt bij spoedgeval bij je langs, ondersteund de bevalling thuis of in het ziekenhuis, komt langs in je kraamperiode om te zien hoe je hoe het met jou en je baby gaat.

Belangrijke rol

Wist je dat je al voor de zwangerschap terecht kunt zijn verloskundige? Je hebt dan bijvoorbeeld een adviesgesprek. Een goede voorbereiding verhoogt namelijk de kans op een gezonde baby. Wanneer je in verwachting bent kan wordt je op verschillende gebieden geholpen. Zo kan diegene het verloop van je zwangerschap controleren, helpt diegene je om gezond te leven, beantwoord alle vragen die je hebt en diegene biedt je een luisterend oor. Wanneer je zwanger bent ben je vaak nog wat emotioneler dan normaal. Twijfels en angsten kunnen ervoor zorgen dat je met tranen in de spreekkamer zit. Hier is je verloskundige gelukkig wel aan gewend, ze zal er alles aan doen om je zorgen weg te nemen en geeft eerlijk antwoord al je vragen, ongeacht hoe gek deze zijn. 

Een verloskundige landsmeer is iemand die je ondersteund in de periode voor en tijdens de zwangerschap. Verloskundigen leveren de volgende diensten: ze helpen je om gezond te leven, ze beantwoorden al je vragen en zijn een luisterend oor. Ze controleren onder anderen het verloop van je zwangerschap en geven je advies. 

Gerelateerde berichten

4 dingen die je moet weten voor je begint aan een lipvergroting

Niet iedereen is er een even grote fan van, maar toch zien we dat lipfillers hun intrede hebben gedaan in het dagelijks leven. Steeds meer mensen...

Lees meer

Top 3 meest voorkomende fillerbehandelingen

Een fillerbehandeling zorgt er net als botox voor dat je je weer lekker kunt voelen. Zo kun je iedere dag vol zelfvertrouwen in de spiegel kijken....

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden