Kinderwagen kopen: welk type moet ik kiezen?

Geplaatst op

Wanneer je op zoek gaat naar een kinderwagen dan heb je de keuze uit verschillende type kinderwagens. Een kinderwagen is een flinke investeren, daarom is het belangrijk om goed te weten wat je wilt en op zoek te gaan naar de beste kinderwagens

Als je in verwachting bent van een kindje dan komt er veel op je af. Een leuke naam bedenken, kinderkamer inrichten, kinderkleertjes en andere benodigdheden, doktersafspraken en noem zo maar op. Met een kleine op komst moet je aan veel dingen denken. Om het kiezen tussen een wandelwagen, combiwagen en buggy gemakkelijker te maken hebben we hieronder ons advies gegeven!

Wandelwagen, buggy of combiwagen?

Ga je met je kindje op pad? Dan heb je natuurlijk een kinderwagen nodig. In het begin is een reiswieg geschikt. Deze is bedoeld voor baby’s die nog niet zelfstandig kunnen zitten. Je kindje ligt plat in de wagen en kan daardoor heerlijk slapen. Zo’n wandelwagen is geschikt voor baby’s tot ongeveer 6 á 9 maanden.

Na 6 tot 9 maanden wordt het tijd om over te stappen op een buggy of wandelwagen. Bij veel frames is het mogelijk om de reiswieg te bevestigen. Dit geldt overigens ook voor het gebruik als autostoel.

Een complete kinderwagen-set van reiswieg en wandelwagen wordt ook wel een combiwagen genoemd. Het fijne aan een combiwagen is dat je deze lekker lang kunt gebruiken. Namelijk totdat je kind ongeveer 4 jaar is. De meeste mensen kiezen om het gebruiksgemak tegenwoordig dan ook voor een combiwagen.

Als je van plan bent om een kinderwagen te kopen dan is het belangrijk om goed na te denken over hoe je hem wilt gaan gebruiken. De eerste maanden gebruik je enkel de reiswieg en het frame. Ga je regelmatig met de auto op pad? Dan is het makkelijk om te kiezen voor een kinderwagen die je gemakkelijk op een Groep 0 autostoeltje kunt bevestigen. Een combiwagen is ideaal voor “even snel tussendoor”. Wandelwagens zijn fijner als het kindje wat groter is.

Gerelateerde berichten

Geboorte aankondigen op deze manieren

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden