PU gietvloer in ziekenhuis: goed idee of niet?

Geplaatst op

De afkorting PU staat voor polyurethaan. Bij de PU gietvloeren brengen ze laag per laag polyurethaanhars aan op de vloer. Dit hars is een vloeibare en elastische kunststof die zorgt voor een goede hechting. De PU gietvloer heeft geen naden, scheuren of groeven waardoor je een strak uitziende vloer hebt.

In ziekenhuizen zijn hygiëne en toegankelijk erg belangrijk. Met een PU gietvloer zit je dan helemaal goed. Door de naadloze vloer is het heel eenvoudig om verschillende zaken te verplaatsen. Denk hierbij aan machines, bedden… Verder gaat het rollen met de rolstoel ook gemakkelijker. Doordat de vloer geen naden, groeven of scheuren heeft, maakt het vuil geen kans om zich te verstoppen en op te hopen. Het onderhoud van de vloer is eenvoudig. Zo kan de hygiëne gegarandeerd blijven.

Voordelen PU gietvloer

De voordelen die een PU gietvloer bieden voor ziekenhuizen is:

  • Makkelijk schoon te maken en houdt niet veel stof vast. Dit is dus ook de ideale vloer voor mensen met veel allergieën. 
  • Heel erg toegankelijk. Aangezien de PU vloer naadloos is, is het erg eenvoudig om je te bewegen over de vloer. De vloer heeft ook een antisliplaag waardoor mensen minder snel zullen vallen.
  • Stevige vloer. De PU gietvloer is erg elastisch waardoor je met vele zware machines kunt passeren en er nog geen kras op komt.

De nadelen aan een PU gietvloer voor ziekenhuizen:

  • Hoewel de vloer niet snel scheurt, is het wel zo dat er iets sneller krassen op komen in vergelijking met andere gietvloeren. 
  • Daarbij leg je de vloer best niet in ruimtes waar er met zuren, chemicaliën en andere bijtende stoffen. Voor deze ruimtes kies je best voor een epoxy gietvloer.

Conclusie: is een PU gietvloer een goede keuze voor in ziekenhuizen? Ja! Het is zeker een goede keuze. Let alleen op in welke ruimtes je deze vloer legt en als er teveel krassen op zijn gekomen, kun je de bovenste laag altijd laten vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden