Waarom is een gietvloer eigenlijk ideaal voor in een kinderkamer?

Geplaatst op

De gietvloer is ideaal voor de kinderkamer. Hier zijn natuurlijk een aantal redenen voor. Onder andere deze willen we graag met je doornemen in deze tekst. Het is handig om al deze eigenschappen van de gietvloer te kennen, zodat je beter een keuze kunt maken voor de vloer die je wilt gebruiken in je kinderkamerontwerp. Lees snel verder en laat je inspireren! 

Een mooie, praktische kinderkamer

Jonge ouders willen niets liever dan gewoon een beetje meer tijd overhouden. Dat kan heel prima door te gaan voor een gietvloer. Maar hoe zit dit dan precies? Je kunt makkelijker een kinderkamer schoonmaken als er een gietvloer in ligt, dat is natuurlijk erg prettig omdat in een kinderkamer nog wel eens iets vies zou kunnen worden. Wat heeft een gietvloer dan voor iets bijzonders? Het type vloer kan met schoonmaakmiddelen of gewoon water schoongemaakt worden. Dat is erg prettig als het gaat over de hygiëne, dit in relatie tot de gezondheid van je kinderen. Gietvloeren zijn in vele kleuren te verkrijgen. Dat is vanwege de kunststof waar deze van gemaakt is. Deze stof is in vrijwel alle kleuren te verkrijgen. 

Veiligheid in de kinderkamer

Niet alleen de hygiëne is een groot goed in de kinderkamer, ook andere punten verdienen de aandacht. Zo zijn er in elke kamer wel stopcontacten te vinden. We raden je sterk aan om hier plaatjes op te zetten. Het is voor kinderen op deze manier niet mogelijk er iets in te steken. Plaats de contacten zo hoog mogelijk. 

De verfsoorten die je gebruikt (deze tip is geschikt voor meerdere kamers) moeten natuurlijk zijn. Verf ademt altijd nog een tijdje door, tijdens het drogen, maar ook daarna. Zorg dus dat je verf koopt waarin geen schadelijke stoffen zitten. 

Dit zijn de tips die we je zeker mee willen geven. Soms kun je bij het ontwerp van de kinderkamer nog wel eens wat vergeten. Deze tips mag je dus als een reminder beschouwen.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden