Wat geef ik mijn kind straks mee naar de crèche?

Geplaatst op

De eerste dag wanneer je kind naar de kinderopvang gaat, hoop je dat je toch de juiste spullen mee geeft. Om te weten wat je mee moet nemen hebben wij alvast een lijstje voor je gemaakt.

Setje reserve kleding

Neem in ieder geval een extra romper en een extra set kleren mee In de tas, wanneer het een keer misgaat dan kan je kind in ieder geval verschoond worden.

Knuffel

 Het is slim om je kind zijn of haar favoriete knuffel mee te geven, het ruikt lekker naar huis en heeft daarom een vertrouwde geur. Wanneer je, jouw kindje voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf brengt dan, kan je er ook voor kiezen om een shirt met jouw geurtje mee te geven, ze herkennen op die manier jouw geur en voelen zich daarna daarom wat fijner en prettiger.

Melk borst of flesvoeding

Wanneer je kind borstvoeding krijgt dan moet je afgekolfde moedermelk meegeven die ze In het kinderdagverblijf In de koelkast kunnen zetten. Wanneer je kindje flesvoeding drinkt geef dan bijvoorbeeld een melkpoedertoren mee met de juiste hoeveelheid voeding. Geef ook even aan welk tijdstip je kind eet en hoeveel milliliter.

Fles

Wanneer jouw kindje de fles krijgt dan heeft hij waarschijnlijk graag zijn eigen flesje, neem deze ook mee

Speen

Sommige kinderen gebruiken een fopspeen, ook handig om deze dan mee te nemen. Stop deze speen wel in een speciaal spenen doosje in verband met de hygiëne.

Slaapzak

Wanneer jouw kindje de eerste jaren in een slaapzak slaapt is het wel fijn om een eigen slaapzak op de opvang te hebben. Slapen van je kindje is ook nog eens heel erg belangrijk.

Nog een tip zet overal de naam van je kindje op zo weten ze gelijk wat voor jouw kind is en zo kan het ook niet per ongeluk omgewisseld worden

toddlers huis

Bij kinderdagverblijf Groningen kun je ook nog eens kiezen voor een warme maaltijd. Vanaf een maand of 6 kun je deze warme maaltijd gratis uitproberen. Wanneer je na deze gratis maand tevreden bent, kun je kiezen voor een contract.  Bij crèche Groningen geniet jouw kleintje dan elke middag van een warme maaltijd denk hierbij aan vlees, Vega, vis en dit alles wordt vers bereid door de geweldige koks.

Gerelateerde berichten

Geboorte aankondigen op deze manieren

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden