Zorgverzekering 2020 vergelijken

Geplaatst op

Je wilt de zorgverzekering 2020 vergelijken. Waarschijnlijk weet je dat je vergelijkingssites kunt gebruiken om op zoek te gaan naar een voordelige zorgverzekering met voor jou gunstige voorwaarden. Eigenlijk zou je bij het vergelijken van de zorgverzekeringen bij elke vergelijkingssite hetzelfde resultaat moeten krijgen, want de basisverzekeringen zijn allemaal hetzelfde. Is dat zo, of is er sprake van prijsveerschillen? Om die vraag te kunnen beantwoorden, moeten diverse vergelijkingssites met elkaar worden vergeleken. Tijdens een onderzoek werden acht  vergelijkingssites met elkaar vergeleken: Zorgwijzer.nl. Pricewise, Independer, Consumentenbond, Geld.nl, Prijswijzer.nl, HoyHoy.nl en Zorgkiezer.nl.

Vergelijkingssites zijn niet altijd onafhankelijk

Een vergelijkingssite moet onafhankelijk zijn. Allen dan weet je zeker dat zorgverzekering vergelijken 2020 juist verloopt. Onafhankelijkheid is gewaarborgd als er geen verband bestaat tussen een vergelijkingssite en de zorgverzekering. Vergelijkingssites werd gevraag of ze onafhankelijk waren. Die vraag werd door alle vergelijkingssites beantwoord met ja. Onderzoek wees echter uit dat verzekering Achmea voor 78% eigenaar is van Independer, en dat HoyHoy.nl onderdeel is van BGL Group. Hebben die bedrijven wellicht invloed op of zeggenschap over de werking van een vergelijkingssite? Het is niet zeker of de vergelijking van de zorgverzekering 2020 juist is.

Niet alle verzekeraars zijn zichtbaar

Gebruik je een vergelijkingssite om te zoeken naar een geschikte zorgverzekering? Je krijgt bij het  met behulp van een vergelijkingssite vergelijken van de zorgverzekeringen 2020 niet alle verzekeraars te zien. Bepaalde kleine verzekeraars hebben ervoor gekozen om hun gegevens en prijzen niet te vermelden in vergelijkingssites. Het betreft het voor mensen die bij de overheid werken IZA -Zorgverzekering en de zorgverzekeringen van Promovendum en Besured.

Hoe vergelijkingssite hun geld verdienen

Voor het vergelijken van de zorgverzekeringen 2020 is veel informatie nodig. Vergelijkingssites moeten gevuld worden met informatie over de verschillende zorgverzekeringen. Voor die informatie moet de vergelijkingssite betalen. Hoe wordt dat geld terugverdiend? Voor iedere zorgverzekering die via een vergelijkingssite wordt afgesloten ontvangt de vergelijkingssite een vergoeding. Die vergoedingen verschillen. Zo ontvangt bijvoorbeeld Zorgwijzer.nl voor iedere nieuwe verzekerde €50 euro van de zorgverzekering, terwijl Pricewise gemiddeld €23,50 voor iedere nieuwe verzekerde ontvangt.

Er zijn prijsverschillen voor dezelfde polissen

Uit het onderzoek blijkt dat er prijsverschillen zijn voor dezelfde polissen.  Bij het vergelijken van de zorgverzekering 2020 kom je waarschijnlijk tot de ontdekking dat de prijs voor dezelfde verzekeringspolis dus niet op iedere vergelijkingssite hetzelfde. Hoe dat komt? Door de prijsafspraken die vergelijkingssites maken met zorgverzekeraars. Het loont dus om bij het zoeken naar een geschikte zorgverzekering verschillende vergelijkingssite te gebruiken. Je kunt zo geld besparen.

Het gebruik van een vergelijkingssite is niet zo eenvoudig als het lijkt

Natuurlijk gebruik je een vergelijkingssite om de zorgverzekering 2020 met elkaar te vergelijken. Helaas is het gebruik van een vergelijkingssite, en dus het maken van een goede vergelijking tussen de verschillende zorgverzekeringen 2020, niet zo eenvoudig als het lijkt. Moet je nieuwe zorgverzekering 2020 aan bepaalde wensen voldoen? Je kunt lang niet op iedere vergelijkingssite dezelfde keuzemogelijkheden aanklikken. Zo kun je  bijvoorbeeld niet op iedere vergelijkingssite kiezen tussen een natura-, restitutie of budgetpolis. Kies voor ene vergelijkingssite waar je veel wensen kunt invullen. Immers, alleen dan vind je de goedkoopste zorgverzekering die precies past bij je wensen.

Kies een vergelijkingssite met het keurmerk ‘Objectief Vergelijken’

Op zoek naar een vergelijkingssite voor het vergelijken van de zorgverzekering 2020? Het verdient aanbeveling om te kiezen voor een vergelijkingssite met het keurmerk ‘Objectief Vergelijken’. Aan dit keurmerk is een gedragscode gekoppeld. Wat staat er in die gedragscode? Regels voor op de wensen van de klantgerichte advisering en voor goede vergelijkingsresultaten. De zorgverzekering die het beste aansluit bij de wensen van de klant moet altijd het eerste worden getoond, ook als de aanbieder van de voor hem beste zorgverzekering geen vergoeding betaalt aan de vergelijkingssite. Bovendien mag er geen verband zijn tussen een hoge score van een zorgverzekering en de hoogte van de vergoeding die door de aanbieder van de zorgverzekering aan de vergelijkingssite wordt betaald.

Gerelateerde berichten

Geboorte aankondigen op deze manieren

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden