Zorgverzekering en zwangerschap in 2021

Geplaatst op

Ben je zwanger en ga je in 2021 bevallen? Dan is het goed nu al even na te gaan voor welke kosten je kunt rekenen op je zorgverzekering. De zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling gaan namelijk gepaard met veel extra kosten en dan ben je maar beter goed voorbereid. In dit artikel lees je meer over zorgverzekering 2021 zwangerschap.

De basiszorgverzekering

Een aantal van de kosten die je hebt tijdens je zwangerschap, bij de geboorte en in de periode erna worden door de verplichte zorgverzekering vergoed.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap sta je onder nauwe begeleiding van je huisarts en je gynaecoloog. Zowel de kosten van je arts als de kosten van de echo’s worden je vanuit de vanuit de zorgverzekering terugbetaald.

De bevalling

Voor de bevalling zelf is er een onderscheid te maken naar vergoeding toe. Beval je thuis of beval je in het ziekenhuis omwille van een medische noodzaak, dan worden de kosten volledig terugbetaald. Kies je ervoor om in het ziekenhuis te bevallen zonder dat daar medisch gezien nood aan is, dan zul je een eigen bijdrage dienen te betalen van 215.00 euro, ongeacht de effectieve kost van de bevalling. Kies je voor een bevalling in een geboortecentrum zonder medische noodzaak, dan zal de eigen bijdrage 347.81 euro bedragen.

Na de bevalling

Er is vanuit de 2021 zorgverzekering een vergoeding voorzien voor het inzetten van de uren kraamzorg waar je recht op hebt. Voor 2021 is het wel zo dat er per uur een eigen bijdrage van 4.40 euro voorzien is.
Alle hierboven staande vergoedingen en terugbetalingen zitten standaard inbegrepen in de zorgverzekering en maken toch al een groot verschil op het einde van de rit. Wil je echter van grotere tegemoetkomingen kunnen gebruik maken, dan kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zet daarom rustig even alles op een rijtje en ga de verschillende aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken om er de voor jouw best passende uit te kiezen. Je bent bovendien niet verplicht om je aanvullende verzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als je zorgverzekering.

Gerelateerde berichten

Geboorte aankondigen op deze manieren

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden