4 mogelijke zwangerschapskwaaltjes

Geplaatst op

Wanneer je zwanger bent, verandert er veel in en met je lichaam. Je lichaam is hard aan het werk om je kindje een comfortabel plekje te geven en te voeden. Naast dat zwanger zijn een wonder is en je natuurlijk niet kunt wachten om je kleintje vast te houden, brengt een zwangerschap vaak helaas ook wat kwaaltjes en klachten mee. Hieronder delen we een aantal veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes. 

Vermoeidheid

Vermoeidheid is toch wel de absolute nummer 1 van de meest voorkomende kwaaltjes. Het is een ander soort vermoeidheid dan een avondje stappen. Al na het halen van bijvoorbeeld wat spulletjes bij de drogist, kan het aanvoelen alsof je een marathon hebt gelopen. Deze vermoeidheid is niet zo gek, want veel van je energie gaat naar de vorming van het kindje. Je mag daarom best wel wat vaker even wat tijd voor jezelf vrij maken en lekker uitrusten! 

Haaruitval

Haaruitval tijdens en na de zwangerschap komt ook regelmatig voor. Door de verstoring van de hormoonbalans kan er een reactie ontstaan in de haarzakjes, waardoor haren uitvallen. Ook door het tekort aan ijzer kan het zijn dat je haren verliest. Uiteindelijk zullen de haren vaak een aantal maanden na de zwangerschap langzaam teruggroeien. Is dit niet het geval en heb je echt last van kalen plekken? Dan zou je kunnen kijken of een haartransplantatie (uiteraard na je zwangerschap) uitkomst biedt. 

Lage rugpijn

Doordat je buik groeit en ook in gewicht zwaarder wordt, moet je rug dit extra gewicht ook tillen. Onze tip is om vooral zo goed mogelijk op je houding te letten, om zo min mogelijk last te krijgen van rugpijnen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je gewicht echt verdeeld over je 2 benen en voeten en niet naar een kant leunt.

Vaak plassen

Doordat je hormonen ook hard aan het werk zijn kan het zijn dat je vaak moet plassen. Waar het in het begin van de zwangerschap vooral komt door hormonen, krijg je in een later stadium van weinig ruimte rondom je blaas door je buik. Het gevolg is dat je vaak het gevoel krijgt dat je moet plassen.

Gerelateerde berichten

De Vroedvrouw en Belangrijke Zaken om te Regelen voor de Bevalling

De komst van een baby is een van de meest memorabele en levensveranderende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Voor een vlotte en goed...

Lees meer

Bereid je voor op je bevalling

Tijdens je zwangerschap is het genieten geblazen van het nieuwe leven in je buik, maar dat deze maanden ook ronduit hectisch kunnen zijn is ook een...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden