Waarom is de peuterspeelzaal goed voor de ontwikkeling van je kind?

Geplaatst op

Op dit moment ben je zwanger en denk je waarschijnlijk nog niet verder, eerst de bevalling goed doorkomen natuurlijk. Toch is het goed om je te oriënteren op de periode na je zwangerschap. Vaak brengen ouders hun baby voor het eerst naar de opvang als het zwangerschapsverlof van moeder afgelopen is. Gedurende deze periode kom je verschillende benamingen voor de opvang tegen. In deze blog gaan we verder in op het moment dat je kind 2 jaar is geworden.

Twee jaar

Hoera! Je kindje is 2 jaar geworden! Nadat de tweede verjaardag van je kind is gevierd is hij of zij welkom op de peuterspeelzaal. Dit is absoluut niet verplicht maar we raden het toch erg aan. Je peuter heeft er heel veel aan en gaat het dan ook erg leuk vinden.  Lekker spelen met leeftijdsgenootjes onder professionele begeleiding. In Groningen kun je bij Monkey Donkey terecht voor kinderopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

Wat is een peuterspeelzaal?

De peuterspeelzaal kun je zien als een soort van voorschool. Kinderen in de leeftijd tussen 2 en 4 jaar kunnen hier in de peuterspeelzaal Groningen een aantal dagdelen per week komen spelen. Je kind leert hier samen spelen met leeftijdsgenootjes en wordt er spelenderwijs alvast wat voorbereiding gegeven aan regeltjes en activiteiten die op de basisschool ook van toepassing zullen zijn. Door veel te herhalen in ritme krijgen de kindjes de nodige structuur. Dit wordt gedaan door een vaste dag indeling aan te houden maar ook door grenzen te stellen. Vaste dag rituelen zijn erg belangrijk bij kinderen. De meeste peuters gaan twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. 1 dag of meer dan twee dagen is ook mogelijk.  Er is dan ook een grote kans dat dezelfde gezichtjes weer terug voorbij komen en dat is erg fijn. Dit kunnen ook de toekomstige klasgenootjes zijn dus dat is voor je kind helemaal prettig! Dit maakt de overstap van peuterspeelzaal naar de bassischool voor een kind minder spannend.

Monkey Donkey

De peuterspeelzaal in Groningen, Monkey Donkey is een speelhuis waar je terecht kan voor kinderopvang, de peuterspeelzaal maar ook voor buitenschoolse opvang. Wanneer je kindje terug keert naar een plekje waar die meerdere keren is geweest zal dit een erg vertrouwd gevoel geven. De aanwezigheid van een vertrouwd persoon is voor kinderen erg belangrijk, het betekend een stuk een stuk veiligheid en geeft vertrouwen. De peuterspeelzaal in Groningen, Monkey Donkey vindt het erg belangrijk dat er een vertrouwensband geschept wordt met het kind en natuurlijk ook met de ouder(s).  Het is dus een goed idee om je kindje vanaf zijn tweede verjaardag naar de peuterspeelzaal te laten gaan. Het is een goede voorbereiding op de bassischool en de buitenschoolse opvang. Een combinatie van kindervang en peuterspeelzaal is natuurlijk ook mogelijk. De kinderopvang, peuterspeelzaal en de BSO in Groningen is dan ook zeker een aanrader!

Gerelateerde berichten

Geboorte aankondigen op deze manieren

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden