Wat staat ons te wachten nu we zwanger van een tweeling zijn?

Geplaatst op

Ben je zwanger van een tweeling dan is dat misschien best even schrikken. Straks niet 1 maar 2 baby’s waar je voor moet zorgen. Hoe ga je dat allemaal regelen? En wat gaat het kosten? Een heleboel vragen komen op je af, terwijl je als aanstaande moeder ook nog goed voor jezelf moet zorgen want de kleintjes zullen veel van je vergen tijdens de zwangerschap.

Goedkoop babyspullen scoren als je zwanger van een tweeling bent

Straks heb je niet 1 maar 2 bedjes nodig. Hoewel sommige tweelingen alleen maar willen slapen als ze samen in een bedje liggen, want in de baarmoeder waren ze immers ook samen. Je kunt wiegjes of ledikantjes ook tweedehands kopen. Bedenk dat een baby maar een paar maanden in een wiegje kan liggen, daarna is de baby daarvoor te groot. Bedenk ook dat een tweeling vaak te vroeg wordt geboren en misschien een aantal weken in het ziekenhuis in de couveuse zal moeten verblijven voordat je de kleintjes mee naar huis mag nemen.

Krijg ik extra verlof als ik zwanger van een tweeling ben?

De moeder krijgt geen extra verlof als je zwanger van een tweeling bent. Wel kan het natuurlijk zo zijn dat je vanwege je vorderende zwangerschap eerder moet stoppen met werken dan wanneer je maar 1 baby verwacht. Als dat het geval is krijg je een uitkering op grond van de Ziektewet. Zodra je kinderen geboren zijn gaat je bevallingsverlof in. Meer informatie over hoe lang je verlof precies duurt kun je krijgen bij de personeelsadviseur van je werkgever of bij het UWV.

Na de bevalling: Hoe gaan we het regelen?

Na de bevalling breekt een drukke tijd aan. Als de kindjes zwaar en sterk genoeg zijn om mee naar huis te kunnen, maar ook als ze nog een periode in het ziekenhuis moeten verblijven. Belangrijk is om voldoende rust te nemen als kersverse moeder. Zodra je de baby’s thuis hebt is een ervaren kraamhulp erg welkom. Zij kan je leren hoe je het verzorgen van de baby’s zo efficiënt mogelijk kunt aanpakken.

Gerelateerde berichten

Geboorte aankondigen op deze manieren

Het aankondigen van een geboorte doe je op allerlei manieren: door het ophangen van een muursticker, het versturen van kaartjes of door het...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Welkom op deze pagina over jonge ouders. Wat zijn dingen waar je de eerste tijd rekening mee moet houden? Wanneer krijg je weer wat tijd voor jezelf? Wat kost een kind de eerste 18 jaar? Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ zwanger-en-zo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden